donderdag avond diner

Iedere donderdagavond kunt u rekenen op een buitengewone maaltijd. Onze chef Rens Pörtzgen maakt iedere donderdag een verrassings menu van 3 gangen. Maar u kunt vanaf februari ook gewoon a la carte eten. We zijn tot 23 uur open.
De donderdag avond reserveren we voor een extra avondrondleiding of een interessant gesprek of discussie. Die beginnen altijd om 20:15 uur en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. 
Voor het eten kunt u reserveren (026-3033455) of gewoon binnenlopen!

The Course of Events

Erik Wesselo
13 april t/m 10 juni The Course of Events
Met deze tentoonstelling keert Erik vanuit New York, heel even terug in de stad en zelfs heel feitelijk in het gebouw, waar hij in de jaren 90 studeerde. Inmiddels woont en werkt hij al een aantal jaren in New York. Wij verheugen ons erop om hier in onze ruimte splinternieuw werk te laten zien en we zijn samen met Erik benieuwd naar jullie reactie.

  
Mijn films zijn geconstrueerd rond duur, temporisering, stilte en herhaling. Hiermee wil ik een spanning opbouwen die gaandeweg bij de toeschouwer verandert en het geduld op de proef stelt. Omdat er geen climax of clue volgt moet de kijker mijn werk ondergaan zonder verwachting.
In de film “East River” (2016) zien we hoe ik met de stroming van deze getijde rivier/zeestraat meedrijf met op de achtergrond de skyline van midtown Manhattan en de geluiden van de stad. De film vertelt een verhaal op twee niveaus. Aan de ene kant dat van de mens die opgaat en verdwijnt in de hectiek van de stad en aan de andere kant het gewillig meedeinen en laten afglijden van deze hectiek. Tijdelijkheid en vergankelijkheid worden verbonden met tijdloosheid en eindeloosheid
De films “Tilt” (2018) en “Lucky 7” (2018 ) zijn gefilmd op locatie in Brooklyn, New York en spelen zich af in een lokale ‘Deli’ en ‘Laundromat’. Deze films gaan over verwachting, acceptatie en hoe dat juist in futiele dagelijkse situaties tot uitdrukking komt. Naast een beschouwelijke kant hebben de films een tragisch komisch karakter. Sommige elementen in deze films zijn gebaseerd op mijn ervaringen in het dagelijkse leven andere elementen zijn pure fictie. De herhaling en repetitieve werkingen in deze films roepen twijfel op over de vraag in hoeverre jezelf de regisseur bent van je leven of dat je een speelbal bent van invloeden van buiten af.

Erik Wesselo, Brooklyn 16 maart.

De tentoonstelling THE COURSE OF EVENTS is te zien van 13 april t/m 10 juni en is gratis toegankelijk Wij zijn open van wo t/m zo van 11 tot 18 uur
More

uitnacht Arnhem

Bij DE.GROEN, kunt u tot diep in de nacht terecht.  Natuurlijk is er de tentoonstelling “Within Reach” van Sjoerd Knibbeler op de begane grond. Iedereen welkom. Café de Groen blijft open en onze chef maakt de beste gerechten de hele nacht door.
Om 19:30 en 21:30 geven Marjolein de Groen en Peter Jordaan een rondleiding door hun privécollectie.
In Bar de Groen zijn de nachtvlinders MOT te vinden: je kunt hier een unieke combinatie van ingrediënten proeven zoals Hip Hop, Visuals, Jazz, Performance. Fly, Flutter and Dance tot 02:00 uur.
Op het achter terrein bij de oven van Alphons Ter Avest presenteert MIR zich met “Claiming Space” van Leendert van der Meer
Berndnaut Smilde betovert ons uitzicht en projecteert vanuit het hoogste punt van ons gebouw een regenboog over de stad.
 

expositions

Within Reach

15 december 2017 t/m 25 maart

Sjoerd Knibbeler
Met Within Reach toont Sjoerd Knibbeler bij De.Groen een selectie uit zijn werk van de afgelopen vijf jaar. Aangetrokken tot de menselijke opgave – of droom – om de wereld te ontdekken bevraagt hij de fundamentele wetten van het fotografische beeld. Kan ik wind fotograferen? Of het heelal? Met het onmogelijke als uitgangspunt begint hij aan een associatief proces waarin de grenzen van het menselijk kennen en kunnen centraal staan.
 
Zo observeert hij in de video installatie Forming Synchrony (2016) een groep piloten van de Franse luchtmacht die een vluchtroutine instuderen. In totale concentratie schetsen handen, vingers en hoofden met gesloten ogen figuren in de lucht. Zonder toestel worden de mannen teruggeworpen op hun verbeelding en ontstaat een dans tussen lichaam en geest.
 
Knibbeler maakt vaak gebruik van modellen om de essentiële kwaliteiten van technologie te bevragen. De papieren vliegtuigjes (Paper Planes, 2015) en ruimteschepen van hout (Lunacy, 2017) zullen nooit het doel bereiken waarvoor ze ooit bedacht zijn. Ze geven echter wel blijk van het menselijk verlangen en inventiviteit die aan deze ideeën ten grondslag liggen.  
 
In de experimenten die Knibbeler voor zijn lens uitvoert zoekt hij op poëtische wijze de grenzen van de fotografie op. Zo wil hij met zijn Current Studies (2013-2016) bijvoorbeeld luchtstromen zichtbaar maken. Falling Star (2016) is het resultaat van een samenwerking met de TU Delft waar hij een meteoriet in een windtunnel plaatste om het moment van impact met de atmosfeer te kunnen zien.
 
Within Reach legt verbanden tussen werken uit die nog niet eerder samen te zien waren. Met de toevoeging van enkele nieuwe werken geeft Knibbeler een blik op wat gaat komen.
 
Sjoerd Knibbeler studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk werd getoond in solo exposities in Foam Amsterdam, Espace Quai1 in Vevey, Villa Noailles in Hyères en Robert Morat Galerie in Berlijn. Hij nam ook deel aan groepsexposities waaronder het Nederlands Fotomuseum Rotterdam, STUK Kunstencentrum Leuven en Belfast Exposed. Zijn kunstenaarsboek Paper Planes werd in 2015 geselecteerd voor de Paris Photo / Aperture Foundation First Photobook Award. In dat jaar won hij de juryprijs op het 30ste Internationale Festival voor Mode en Fotografie in Hyères en werd geselecteerd als Foam Talent. Zijn werk is onder andere opgenomen in de collecties van Maison Européene de la Photographie, Villa Noailles, Foam Fotografiemuseum en Museum Voorlinden. Sjoerd Knibbeler is lid van het fotografen collectief Piece of Cake, wordt gerepresenteerd door LhGWR in Den Haag en ondersteund door het Mondriaan Fonds.
 
 

comming

archive

Bar de groen

kluisruimte

4 maart t/m 24 april

Gijs Verhoofstad

Gijs Verhoofstad
Tweeluik Sanctuary en Transmute24; collected footage 
More


Loading...