donderdag avond diner

Iedere donderdagavond kunt u rekenen op een buitengewone maaltijd. Onze chef Rens Pörtzgen maakt iedere donderdag een verrassings menu van 3 gangen. Maar u kunt vanaf februari ook gewoon a la carte eten. We zijn tot 23 uur open.
De donderdag avond reserveren we voor een extra avondrondleiding of een interessant gesprek of discussie. Die beginnen altijd om 20:15 uur en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. 
Voor het eten kunt u reserveren (026-3033455) of gewoon binnenlopen!

22 februari 20 tot 22 uur

Artist talk Sjoerd Knibbeler

Artist talk Sjoerd Knibbeler
Sjoerd Knibbeler vertelt meer over zijn tentoonstelling die hij bij ons maakte. We lopen samen door de tentoonstelling komen meer te weten over de drijfveren van Sjoerd. 

Ook deze donderdag kun je weer heerlijk eten in ons café gewoon van de kaart of een mooi 3 gangen diner samengesteld door Rens Pörtzgen voor slechts 30 euro.

De Bar is nog tot veel later open (02:00 uur)
 
More

uitnacht Arnhem

Bij DE.GROEN, kunt u tot diep in de nacht terecht.  Natuurlijk is er de tentoonstelling “Within Reach” van Sjoerd Knibbeler op de begane grond. Iedereen welkom. Café de Groen blijft open en onze chef maakt de beste gerechten de hele nacht door.
Om 19:30 en 21:30 geven Marjolein de Groen en Peter Jordaan een rondleiding door hun privécollectie.
In Bar de Groen zijn de nachtvlinders MOT te vinden: je kunt hier een unieke combinatie van ingrediënten proeven zoals Hip Hop, Visuals, Jazz, Performance. Fly, Flutter and Dance tot 02:00 uur.
Op het achter terrein bij de oven van Alphons Ter Avest presenteert MIR zich met “Claiming Space” van Leendert van der Meer
Berndnaut Smilde betovert ons uitzicht en projecteert vanuit het hoogste punt van ons gebouw een regenboog over de stad.
 

expositions

Within Reach

15 december 2017 t/m 25 maart

Sjoerd Knibbeler
Met Within Reach toont Sjoerd Knibbeler bij De.Groen een selectie uit zijn werk van de afgelopen vijf jaar. Aangetrokken tot de menselijke opgave – of droom – om de wereld te ontdekken bevraagt hij de fundamentele wetten van het fotografische beeld. Kan ik wind fotograferen? Of het heelal? Met het onmogelijke als uitgangspunt begint hij aan een associatief proces waarin de grenzen van het menselijk kennen en kunnen centraal staan.
 
Zo observeert hij in de video installatie Forming Synchrony (2016) een groep piloten van de Franse luchtmacht die een vluchtroutine instuderen. In totale concentratie schetsen handen, vingers en hoofden met gesloten ogen figuren in de lucht. Zonder toestel worden de mannen teruggeworpen op hun verbeelding en ontstaat een dans tussen lichaam en geest.
 
Knibbeler maakt vaak gebruik van modellen om de essentiële kwaliteiten van technologie te bevragen. De papieren vliegtuigjes (Paper Planes, 2015) en ruimteschepen van hout (Lunacy, 2017) zullen nooit het doel bereiken waarvoor ze ooit bedacht zijn. Ze geven echter wel blijk van het menselijk verlangen en inventiviteit die aan deze ideeën ten grondslag liggen.  
 
In de experimenten die Knibbeler voor zijn lens uitvoert zoekt hij op poëtische wijze de grenzen van de fotografie op. Zo wil hij met zijn Current Studies (2013-2016) bijvoorbeeld luchtstromen zichtbaar maken. Falling Star (2016) is het resultaat van een samenwerking met de TU Delft waar hij een meteoriet in een windtunnel plaatste om het moment van impact met de atmosfeer te kunnen zien.
 
Within Reach legt verbanden tussen werken uit die nog niet eerder samen te zien waren. Met de toevoeging van enkele nieuwe werken geeft Knibbeler een blik op wat gaat komen.
 
Sjoerd Knibbeler studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk werd getoond in solo exposities in Foam Amsterdam, Espace Quai1 in Vevey, Villa Noailles in Hyères en Robert Morat Galerie in Berlijn. Hij nam ook deel aan groepsexposities waaronder het Nederlands Fotomuseum Rotterdam, STUK Kunstencentrum Leuven en Belfast Exposed. Zijn kunstenaarsboek Paper Planes werd in 2015 geselecteerd voor de Paris Photo / Aperture Foundation First Photobook Award. In dat jaar won hij de juryprijs op het 30ste Internationale Festival voor Mode en Fotografie in Hyères en werd geselecteerd als Foam Talent. Zijn werk is onder andere opgenomen in de collecties van Maison Européene de la Photographie, Villa Noailles, Foam Fotografiemuseum en Museum Voorlinden. Sjoerd Knibbeler is lid van het fotografen collectief Piece of Cake, wordt gerepresenteerd door LhGWR in Den Haag en ondersteund door het Mondriaan Fonds.
 
 

comming

Erik Wesselo

13 april t/m 10 juni Erik Wesselo

archive

Bar de groen

24 februari 22 tot 02 uur

Funkydopecooliehigh

Funkydopecooliehigh
Sjang Kabang + AN2 will come play vinyl and cassettes all night longue. AN2 is 1/2 of MONOBROS, a dj-team that resurrected from Amsterdam with equal deep love & vision in tunes. Sjang Kabang is a plaetjesdraejer from Maastricht who’s living the toepeslife, but doesn’t care about it. Together they will bring you all a funkydoppecooliehigh night with a touch of artsch in the mix. Wyld!

Expect some dope breaks and everything else within spectrum of hiphop/disco/electro/funk to boogie or fall to.
More

kluisruimte

4 juni 2017 t/m 19 juli 2017

Alexandra Crouwers

Inertia

Inertia


Loading...