MORE THAN 1200 M² FOR THE ARTS!
DE GROEN PRESENTS VIDEO PAINTINGS PHOTOGRAPHY INSTALLATIONS DRAWINGS SCULPTURES GUIDED TOURS EXHIBITIONS CAFE LUNCH BAR

News

SHOW 01
BERNDNAUT SMILDE
When all the world is green
4 juni - 13 augustus 2017

KLUISRUIMTE
ALEXANDRA CROUWERS
Inertia
4 juni - 15 juli 2017

Building

Het voormalige bankgebouw uit 1905 ondergaat een metamorfose met respect voor het oude. Zo wordt het prachtig atrium dat 50 jaar onzichtbaar was weer in ere is hersteld.
Deze lichtkoepel is de centrale ruimte van het gebouw

Exhibitions

Via de voordeur, voorbij het café, in het atrium is de toegang naar de wisselende tentoonstellingen, ongeveer vier keer per jaar wordt hier een nieuwe tentoonstelling gemaakt. Vanuit het atrium zijn vier ruimtes bereikbaar. Aan de voorzijde een grote zaal en aan de achterzijde van het pand drie mooie lichte kamers. In het souterrain zit de oude kluis. Met zijn dikke gewapende muren en zware kluisdeuren is de ruimte van 88 vierkante meter een uitstekende plek voor installaties en videopresentaties.
De tentoonstellingen zijn vrij toegankelijk voor het publiek.
Show 01 Berndnaut Smilde  "When all the world is green"  04-06 t/m 13-09

Private Collection/Guided Tours

Vanuit het atrium leiden het trappenhuis en de lift naar de privé-vertrekken op de eerste verdieping. Met een persoonlijke rondleiding in kleine groepen laten we de collectie graag zien. Dit is het hart van Collectie de Groen. Hoge ruimtes, lange gangen, grote vertrekken en kleine kabinetten zijn bijzonder geschikt om de kunst in privé-sfeer tentoon te stellen.
Vanuit deze verdieping is er ook een mooi zicht op de lichtkoepel. Op de tweede verdieping gaat de collectie en de rondleiding verder en eindigt in een ruim vertrek, ons atelier.
 

Café

Achter de grote voordeuren zit direct rechts het mooie café. De statige ruimte met een hoog plafond en houten lambrisering is ingericht met een mooie bar. Extra bijzonder is het ruime terras op het voorplein. Een heerlijke plek voor koffie in de ochtend zon, een fijne lunch en een borrel.
Voorbij het café kom je in het atrium. Beneden in het souterrain, naast de grote kluis (tentoonstellingruimte) vind je hier de Bar met een trapterras aan de achterzijde van het pand.
Het café is open van wo-zo 10:00 tot 18:00 uur de Bar is open do-za 18:00 tot 02:00 uur.

Rondleidingen

OP 04 JUNI, DE EERSTE DAG DAT WE OPEN ZIJN GRATIS RONDLEIDNGEN
WEL HIERONDER INSCHRIJVEN. 

Rondleidingen op vrijdag zaterdag en zondag  € 6,50 pp  (graag betalen met pin)
In groepen die niet groter zijn dan 10 mensen lopen we door de collectie en nemen rustig de tijd om bij de werken stil te staan .
Je kunt als eenling inschrijven maar ook als groep.
Is je groep groter dan 10,  bel dan even. 

Van tevoren of daarna wat eten?  Reserveer alvast een plekje in het café (026-3033455)
 
Wil je iets bijzonders organiseren voor een groep (tussen 15 á 30 mensen) dat kan . We organiseren graag een bijzondere middag of avond voor jullie met rondleidingen en heerlijk eten op een bijzondere plek in het gebouw.

Klik op een wit vakje van uw gewenste moment van de goede dag, daarna kunt u aangeven met hoeveel mensen u wilt deelnemen.

Klik op more voor veel meer mogelijke data.

Aanmelden

Almighty Modest

“Almighty Modest” staat voor het idee dat kunst ook in een meest bescheiden vorm een overweldigde indruk kan maken.
Onze collectie is een groeiende verzameling van hedendaagse beeldende kunst. Wij als verzamelaars hebben een dubbelrol; die van beeldend kunstenaar en die van verzamelaar.
Daarom zijn wij tijdens het proces van verzamelen met name geïnteresseerd in het verhaal, de werkprocessen en de houding die de kunstenaar heeft ten aanzien van het eigen werk. Dit gesprek, het krachtig visuele beeld en de bescheiden manier waarop het werk zijn intrinsieke waarde prijsgeeft is voor ons de gemeenschappelijke drijfveer om aan te kopen.
Het zijn onze volstrekt persoonlijke criteria die de collectie toonzetten.
Het verzamelen is niet alleen een zoektocht naar kwaliteit en originaliteit maar ook de wens om het ongeziene te laten zien.
Het openstellen van de collectie op internet was daarin de eerste stap. De opening in mei 2017 van het pand aan de Weverstraat in Arnhem is een volgende grote stap in het zichtbaar maken van het ongeziene.

Remarkable

Dit jaar hebben we een prachtige video aangekocht van Sjoerd Knibbeler. Hij werkte hiervoor samen met Patrouille de France, het aerobic demonstratie team van de Franse luchtmacht.Volgend jaar is dit werk zeker te zien in ons nieuwe pand.
Remark 02Remark 01All

Loading...