every 3 months a new show

nu


WELL...HERE'S ANOTHER HOT MESS I'VE GOT MYSELF INTO.

Ide André, Arash Fakhim, Willem de Haan and Chantal van Lieshout

20 december om 19:15 - 20:15 korte preview 

4 januari 2019 om 17:00 Feestelijke en officele opening

In deze groepstentoonstelling brengen we 4 jonge kunstenaars samen, we gebruikten de werktitel of geuzennaam ‘De Brutalen’. Bij alle vier zien we een enorme drift om aanwezig te zijn. We zijn nieuwsgierig naar hun werk, werk dat zich voor ons niet direct prijsgeeft.
De uitnodiging naar hun toe is ook bedoeld als een uitdaging: Laat maar eens zien hoe goed je bent!

Zelf zeggen ze:

‘Before asking yourself how to deal with somebody else’s shit, you should find out why you would even want to do so. 
In this exhibition Ide André, Arash Fakhim, Willem de Haan and Chantal van Lieshout show that a hot mess can be more than a heated portion of semi-liquid food spilled on the clumsy subject its shirt. 
The mess they are in is carefully created by themselves, for each other to heat up.’

Verwacht

Transoxiana Dreams

Almagul Menlibayeva
5 april t/m 16 juni Transoxiana Dreams
Wij zijn heel trots dat Mirjam Westen, (Museum Arnhem) curator is van SHOW.08 bij ons op de begane grond. 

Mirjam maakt een solo-tentoonstelling met werk van Almagul Menlibayeva. Wij kijken uit naar een spannende tentoonstelling met video- en fotowerk die Amagul de laatste jaren maakte.

Almagul Menlibayeva (1969 Almaty, Kazachstan) maakt sinds 2000 naam met video- en fotowerken die worden geschaard onder de term ‘nomadische esthetiek’. Zijzelf wordt ook wel eens punk-sjamaan genoemd. In haar vroege werk ontrafelt zij de identiteit van haar geboortestreek die tijdens de Sovjet overheersing werd onderdrukt. Zij is op zoek naar de collectieve ervaringen van de nomadische bewoners van Kazachstan. In het bijzonder geeft zij stem aan de vrouwelijke ervaring. Geïnspireerd door culturele tradities van voorouders, legendes en shamanistische rituelen ensceneert de kunstenares haar eigen mythologische verhalen, zonder begin of einde, waarin traditie en moderniteit langs elkaar schuren. In haar werk schrijden vrouwen en kinderen op surrealistische wijze door uitgestrekte steppen en desolate gebouwen; met hun aanwezigheid verbinden zij het heden met het verleden, de zichtbare met de onzichtbare krachten. Dankzij hun organische leefwijze bejegent de nomadische bevolking de natuur met respect. Dit staat in schril contrast met de onomkeerbare vervuiling van de steppen als gevolg van de decennialange nucleaire atoomproeven en de ruimtevaartindustrie. 
Almagul Menlibayeva woont en werkt in Almaty en Berlijn. Menlibayeva heeft zich internationaal onderscheiden met video- en fotowerken en multi media installaties, en als curator. Haar werk is wereldwijd getoond in musea en kunstinstellingen, en tijdens talloze Biënnales, waaronder die van Sydney, Moskou, Gangwon (Zuid-Korea) en de komende Lahore Biënnale, in samenwerking met Sharjah Art Foundation. Grote solopresentaties zijn Video at Midnight #98te Berlijn; Green, Yellow, Red, and Green again, in de TSE gallery, te Astana, Kazakhstan (2018); Transformation, in Grand Palais, Parijs (2016-2017); My Silk Road to You, in Lexing Art Gallery, Miami, USA (2016); Union of the Fire and Water, tijdens de Venetië Biënnale (2015); Transoxiana Dreams, in Ludwig Forum, Aken (2014); Empire of the Memory, in het Ethnographic Museum, Warschau (2013); An Odd for the Wastelands and Gulags, in Kunstraum Innsbruck (2013) en Exploration of ecological challengesin MoMA PS1, NewYork, USA. Voor de aanstaande Lahore
In 2013 won zij in München de eerste prijs tijdens het Kino der Kunst International Film Festival. In 2017 werd zij onderscheiden door de Franse minister van cultuur met de  Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.
More

Archief

anderen over de groen
Subject
Show 02 "Meticulous" door: Mirjam Geelink
Date
12 - 10 - 2018
Download file
PDF
Subject
"Collectie De.Groen in Arnhem" door: Judith van Beukering
Date
12 - 10 - 2018
Download file
PDF
Subject
interview Metropolis M
Date
07 - 06 - 2018
 
View >
Subject
Het Hemelrijk door Mirjam Geelink
Date
12 - 09 - 2017
Download file
PDF
Subject
Collectie de Groen- Nexit Architecten
Date
05 - 09 - 2017
 
View >
Subject
Café de Groen /Uit in Arnhem
Date
25 - 08 - 2017
 
View >
Subject
Tussen Hemel en Aarde / Phibbels
Date
20 - 06 - 2017
 
View >
Subject
De.Groen geopend/Trendbeheer
Date
07 - 06 - 2017
 
View >
Subject
interview omroep Gelderlander
Date
22 - 05 - 2017
 
View >
Subject
Een nieuw privémuseum om bij te watertanden
Date
16 - 05 - 2017
 
View >
Subject
Hi Europe door: Candice Cui
Date
04 - 05 - 2017
Download file
PDF


Loading...