De.Groen x ArtEZ DBKV; Helden in het onderwijs

Op donderdagavond zullen we steeds vaker de kluis openzetten om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die ons aan het hart gaan. We doen dat samen met andere kunstinitiatieven uit de stad. Deze donderdag is ArtEZ DBKV bij ons te gast.

Kunstonderwijs legt het steeds vaker af tegen (meer) lessen in rekenen en taal op scholen in Nederland. Omdat het effect van kunst niet altijd direct te meten is in beoordelingsformulieren, cijfers en punten, lijkt ‘het nut’ minder groot en dat past niet in een tijd waarin prestatie en efficiëntie hoogtij vieren. Dat kunstonderwijs naast reflectie, voorstellingsvermogen, creativiteit en empathie, voornamelijk een ‘ongelooflijk goed gevoel’ bij kinderen teweegbrengt, is een uitkomst die vaker gevierd mag worden. 

Jaarlijks studeren er tientallen studenten af aan de docentenopleiding in Arnhem. Ze hebben gestudeerd voor het docentschap in de kunst, maar in welke klassen, scholen en instellingen zijn ze terecht gekomen? Welke verhalen hebben ze te vertellen over hun ervaringen en in hoeverre hebben zij al een verschil gemaakt in het kunstonderwijs waar steeds meer druk op komt te liggen? 

Voor deze avond in Collectie De Groen nodigt ArtEZ DBKV een aantal alumni uit die werken in het onderwijs om te vertellen over hun ervaringen. Het zijn docenten die lef hebben, verschil durven te maken, het kunstonderwijs verdedigen en het op een podium zetten om zo de blik van leerlingen in Nederland te verruimen en hun voorstellingsvermogen te vieren. Kom allemaal langs om te luisteren naar hun verhalen, vragen te stellen en nadien met elkaar in gesprek te gaan. 

De alumni gasten op donderdag 17 mei zijn:
Wieke Teselink
Gineke van Beek
Laura Smedts

De.Groen x ArtEZ DBKV; Helden in het onderwijs