MORE THAN 1200 M² FOR THE ARTS!
DE GROEN PRESENTS VIDEO PAINTINGS PHOTOGRAPHY INSTALLATIONS DRAWINGS SCULPTURES GUIDED TOURS EXHIBITIONS CAFE LUNCH BAR

News

SHOW 01
BERNDNAUT SMILDE
When all the world is green
4 juni - 13 augustus 2017

KLUISRUIMTE
ALEXANDRA CROUWERS
Inertia
4 juni - 15 juli 2017

Building

Het voormalige bankgebouw uit 1905 ondergaat een metamorfose met respect voor het oude. Zo wordt het prachtig atrium dat 50 jaar onzichtbaar was weer in ere is hersteld.
Deze lichtkoepel is de centrale ruimte van het gebouw

Exhibitions

Via de voordeur, voorbij het café, in het atrium is de toegang naar de wisselende tentoonstellingen, ongeveer vier keer per jaar wordt hier een nieuwe tentoonstelling gemaakt. Vanuit het atrium zijn vier ruimtes bereikbaar. Aan de voorzijde een grote zaal en aan de achterzijde van het pand drie mooie lichte kamers. In het souterrain zit de oude kluis. Met zijn dikke gewapende muren en zware kluisdeuren is de ruimte van 88 vierkante meter een uitstekende plek voor installaties en videopresentaties.
De tentoonstellingen zijn vrij toegankelijk voor het publiek.
Show 01 Berndnaut Smilde  "When all the world is green"  04-06 t/m 13-09

Private Collection/Guided Tours

Vanuit het atrium leiden het trappenhuis en de lift naar de privé-vertrekken op de eerste verdieping. Met een persoonlijke rondleiding in kleine groepen laten we de collectie graag zien. Dit is het hart van Collectie de Groen. Hoge ruimtes, lange gangen, grote vertrekken en kleine kabinetten zijn bijzonder geschikt om de kunst in privé-sfeer tentoon te stellen.
Vanuit deze verdieping is er ook een mooi zicht op de lichtkoepel. Op de tweede verdieping gaat de collectie en de rondleiding verder en eindigt in een ruim vertrek, ons atelier.

Café

Achter de grote voordeuren zit direct rechts het mooie café. De statige ruimte met een hoog plafond en houten lambrisering is ingericht met een mooie bar. Extra bijzonder is het ruime terras op het voorplein. Een heerlijke plek voor koffie in de ochtend zon, een fijne lunch en een borrel.
Voorbij het café kom je in het atrium. Beneden in het souterrain, naast de grote kluis (tentoonstellingruimte) vind je hier de Bar met een trapterras aan de achterzijde van het pand.
Het café is open van wo-zo 10:00 tot 18:00 uur de Bar is open do-za 18:00 tot 02:00 uur.

Guided Tours

translation soon to come
 

Aanmelden

Almighty Modest

"Almighty Modest" represents the idea that art in its most modest form can also leave an overwhelming impression.
Our collection is a growing collection of contemporary art. We as collectors have a dual role; that of artist and that of collector.
Therefore, in the process of collecting, we are particularly interested in the story, the process and the attitude the artist adopts regarding his or her own work. This conversation, the powerful visual image and the humble way in which the work shows its intrinsic value, form the common motive for us to purchase.
Our very personal criteria are what set the tone to the collection.
Collecting is not only a quest for quality and originality, but also a desire to show that which is unseen.
Making the collection public on the internet is the first step in this regard.
 

Remarkable

Dit jaar hebben we een prachtige video aangekocht van Sjoerd Knibbeler. Hij werkte hiervoor samen met Patrouille de France, het aerobic demonstratie team van de Franse luchtmacht.Volgend jaar is dit werk zeker te zien in ons nieuwe pand.
Remark 02Remark 01All

Loading...