PLAN JE BEZOEK GOED
BERNDNAUT SMILDE IS NOG TE ZIEN TOT en met 13 AUGUSTUS
RENE ROETEN BOUWT TOT
1 SEPTEMBER AAN ZIJN NIEUWE TENTOONSTELLING
opening vrijdag 1 september

Almighty Modest

“Almighty Modest” staat voor het idee dat kunst ook in een meest bescheiden vorm een overweldigde indruk kan maken.
Onze collectie is een groeiende verzameling van hedendaagse beeldende kunst. Wij als verzamelaars hebben een dubbelrol; die van beeldend kunstenaar en die van verzamelaar.
Daarom zijn wij tijdens het proces van verzamelen met name geïnteresseerd in het verhaal, de werkprocessen en de houding die de kunstenaar heeft ten aanzien van het eigen werk. Dit gesprek, het krachtig visuele beeld en de bescheiden manier waarop het werk zijn intrinsieke waarde prijsgeeft is voor ons de gemeenschappelijke drijfveer om aan te kopen.
Het zijn onze volstrekt persoonlijke criteria die de collectie toonzetten.
Het verzamelen is niet alleen een zoektocht naar kwaliteit en originaliteit maar ook de wens om het ongeziene te laten zien.
Het openstellen van de collectie op internet was daarin de eerste stap. De opening 4 juni 2017 van het pand aan de Weverstraat in Arnhem is een volgende grote stap in het zichtbaar maken van het ongeziene.

Rondleiding

Vanuit het atrium leiden het trappenhuis en de lift naar de privé-vertrekken op de eerste verdieping. Met een persoonlijke rondleiding in kleine groepen laten we de collectie graag zien. Dit is het hart van Collectie de Groen. Hoge ruimtes, lange gangen, grote vertrekken en kleine kabinetten zijn bijzonder geschikt om de kunst in privé-sfeer tentoon te stellen.
Vanuit deze verdieping is er ook een mooi zicht op de lichtkoepel. Op de tweede verdieping gaat de collectie en de rondleiding verder en eindigt in een ruim vertrek, ons atelier.

OP 04 JUNI, DE EERSTE DAG DAT WE OPEN ZIJN GRATIS RONDLEIDNGEN
WEL HIERONDER INSCHRIJVEN. 

Onze collectie is alleen te zien met rondleidingen. De tentoonstellingen 
op de begane grond zijn vrij toegankelijk.

Rondleidingen op vrijdag zaterdag en zondag  € 6,50 pp  (graag betalen met pin)
In groepen,  niet groter zijn dan 10 mensen lopen we door de collectie en nemen rustig de tijd om bij de werken stil te staan .
Je kunt als eenling inschrijven maar ook als groep.
Is je groep groter dan 10,  bel dan even. 

Van tevoren of daarna wat eten?  Reserveer alvast een plekje in het café (026-3033455)
 
Wil je iets bijzonders organiseren voor een groep (tussen 15 á 30 mensen) dat kan . We organiseren graag een bijzondere middag of avond voor jullie met rondleidingen en heerlijk eten op een bijzondere plek in het gebouw.

Kies eerst uw maand dan klikt u op een wit vakje van uw gewenste moment van de goede dag, daarna kunt u aangeven met hoeveel mensen u wilt deelnemen.

Klik op more voor veel meer mogelijke data.

Aanmelden

Aantal personen (max. 10 personen)
bezet beschikbaar

Tentoonstellingen

NU

1.september.t.m.3.december


begane grond
SHOW 02

René Roeten
“Meticulous”


t.m.16 september

kelder
KLUISRUIMTE
Sondra Perry

videoinstallatie

Tentoonstellingen KOMT

KOMT

half.december.tot.half.maart

begane grond
SHOW 03
Sjoerd Knibbeler


 

Café

Achter de grote voordeuren zit direct rechts het mooie café. De statige ruimte met een hoog plafond en houten lambrisering is ingericht met een mooie bar. Extra bijzonder is het ruime terras op het voorplein. Een heerlijke plek voor koffie in de ochtend zon, een fijne lunch en een borrel.

Bij café DE.GROEN zijn we op zoek naar uitgesproken smaken en geuren. Goede ingrediënten zijn vanzelfsprekend. Producten worden het liefst gehaald daar waar ze gemaakt worden, op het juiste moment zodat de smaak op z'n best is. Alles huisgemaakt van charcuterie tot patisserie waarbij we herkenbaarheid combineren met creativiteit.  Een scherpe keuze van een paar prachtige wijnen en bieren. Koffie die vol liefde gebrand wordt bij onze achterburen.
 
Gastheer Machiel Kattenbelt en  Chef kok  Rens Pörtzgen 

Het café is open van wo-zo 10:00 tot 18:00 uur

Wil je een tafeltje reserveren, bel ons 026-3033455

Bar

Bram Kuypers heeft de Bar bedacht en gemaakt zoals hij er nu uitziet.  Het ontstaan van de barruimte is een proces van reageren op de bestaande situatie en toekomstige functie van de ruimte. Bram heeft steeds geprobeerd alleen het uiterst noodzakelijke toe te voegen, zodat er een plek ontstaat die iedereen zich eigen kan maken. 
Het gebruik van de Bar ligt nog niet vast, er kan heel veel gebeuren; plaatjes draaien, een klein optreden, een gesprek, presentatie of performance. Misschien organiseert Rens een avondje krabben kraken. Of gewoon lekker niks, met een biertje erbij...

Info

contact

Weverstraat 40
6811 EM Arnhem

+31(0)26 3033 455
info@collectiedegroen.nl
www.collectiedegroen.nl

Toegankelijkheid:
Helaas zijn wij nu nog niet goed toegankelijk voor rolstoelen. Het rijksmonument heeft aan alle kanten entree's met trappetjes van ongeveer 4 treden. 
In het pand is wel een lift aanwezig.

Openingstijden en Prijzen

Open

Café wo-zo 10-18
Tentoonstelling wo-zo 11-18
Bar do-vr-za 18-02 Rondleidingen vr-za-zo (inschrijven op deze website)


prijzen

Tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.
De collectie is alleen de zien met een rondleiding  € 6,50

Route

We zijn te vinden in de binnenstad van Arnhem in het voetgangersgebied.
Afhankelijk waar u wilt parkeren volgt u de borden voor de Rozetgarage (Langestraat) of Centraal parkeren (Centraal Station).

Parkeren

Parkeren kan dichtbij in de Rozetgarage of in parkeergarage Centraal.

OV

Het is 5 minuten lopen vanaf Centraal Station Arnhem.

Colofon

COLOFON

Tekst
Peter Jordaan,
Marjolein de Groen
 
Vertaling
Willeke van Ravenhorst
 
Fotografie
Ivonne Zyp : alle architectuur foto’s en de café/keuken foto’s
Marjon Gemmeke: Alphons ter Avest, Ben Joosten, Brieke Drost, Gerard Koek, Hans Walraven, Jaap Kroneman, Jacqueline Overberg, Jasper van der Graaf, Joke Beltman, Kees Goudzwaard, Liesbeth Doornbosch, Marcel Doorduin, Marjolijn de Wit, Martin Riebeek, Ozalid project, Peter Jordaan, Reinhold Engberding, Rene Roeten, Ruth Wentink, Wilfried Nijhof
Marike Schuurman: Hester Oerlemans
Gert Jan van Rooij: Pernille Kier en Kristoffer Due Petersen
Ivonne Zijp: Lieven Hendriks
Patty Struijk: Albert Goederond
 
Daar waar de fotograaf niet wordt genoemd is de foto door de kunstenaar zelf gemaakt, of is de fotograaf niet bekend.
 
Ontwerp
 Sinds 14 16
 
Webbouw
 MediaMogul
 
copyright
Copyright ©  Collectie de Groen-2014. Alle rechten voorbehouden.
Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (collectiedegroen.nl en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Collectie de Groen.
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Collectie de Groen of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan.
Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden op een hard-disk of geprint worden, mits dit geschied voor persoonlijk, informatief en niet-commercieel gebruik, mits de informatie niet gewijzigd wordt.
Collectie de Groen voert het beheer over de pagina’s op deze website. Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is toegestaan. De webmaster stelt het op prijs hiervan in kennis te worden gesteld.
 

Loading...