Arash Fakhim & Dick Verdult

Liefdevol & Kritisch

Deze avond eindigt met een performance door Jaap Kroneman

 

5 euro entree incl. cocktail

'LIEFDEVOL EN KRITISCH'. IS OPGEZET ALS EEN ESTAFETTE WAARBIJ STEEDS TWEE KUNSTENAARS MET ELKAAR IN GESPREK GAAN. 

Een denktank/redactie, met als leden de kunstenaars Niek Hendrix, Frank Koolen en Chantal van Lieshout, heeft het concept voor de avonden bedacht en de kunstenaarsduo’s samengesteld die met elkaar in gesprek gaan. Uitgangspunt voor dit gesprek is een eigen kunstwerk dat één van de kunstenaars meeneemt. Vanuit dit werk start het gesprek.   

Het publiek kan op de avond al dan niet ook een oordeel vormen over het werk en krijgt tegelijkertijd via dit werk een inkijk in de gedachtewereld en ideeën van de beide kunstenaars. De kunstenaar die op de bewuste avond een werk heeft meegenomen, komt op de volgende avond terug als gesprekspartner/interviewer van de kunstenaar die op die avond er dan voor het eerst is en een werk meeneemt. 

Zo wordt als het ware het estafettestokje doorgegeven. Iedere kunstenaar is dus twee keer te gast. En in plaats van een estafettestokje, wordt er een logboek aan elkaar doorgegeven, waarin de kunstenaar zijn/haar samenvatting van de avond maakt (d.m.v. een test, een schets etc.). 

De titel ‘Liefdevol en Kritisch’ geeft aan dat er ruimte is voor wrijving en wederzijds schurende opvattingen, maar altijd met respect. De setting is intiem en open, als in een huiskamer. 

Er zijn meer ingrediënten die de avond inhoud geven. Zo zal er iedere avond een performer zijn die de avond afsluit en is er een speciale cocktail waarmee we de avond beginnen. Ook wordt er van iedere avond een korte videocompilatie gemaakt door Koen Kievits. En wordt de avond altijd afgesloten met een korte performance/optreden van circa 10 minuten. 

Arash Fakhim in gesprek met Dick Verdult

Arash Fakhim foto Victor Wennekes en Dick Verdult foto Maria van Heeswijk

Jaap Kroneman
performance: 'sculptuur'

De performance ‘Sculptuur’ van Jaap Kroneman bevindt zich tussen de klassieke fysieke performance (zoals die door bijvoorbeeld Marten Hendriks werd uitgevoerd) en de ironische reactie daarop (zoals Wim T. Schippers die een flesje limonade in de zee leeggoot). Jaap Kroneman is vooral onbekend gebleven met zeer uiteenlopend werk. De laatste jaren legt hij zich toe op het maken van schilderijen waarbij het er niet om gaat wat er op staat of hoe het eruitziet, noch waar het over gaat.

Jaap Kroneman 1
reserveer