artist talk Willem van den Hoed

We Like Art

Kunstenaar Willem van den Hoed schreef een boek over zijn verblijf in Zuid-Korea, hij vertelt bij DE.GROEN over zijn belevenissen in Seoul.

Tijdens zijn eerste fotoproject in Zuid-Korea in 2011 ontmoette Willem van den Hoed zijn toekomstige vrouw. Twee jaar later verhuisde hij naar Seoel. Het typisch Koreaanse Hyundai-appartement waarin ze vier jaar woonden fungeerde als een culturele camera obscura. De verhalenbundel Kimchi Beach die onlangs verscheen is een persoonlijk verslag van het dagelijks leven in de dynamische metropool en biedt en passant een uniek inzicht in de manier waarop Van den Hoeds kunstwerken tot stand komen.

“Wat begon als een therapeutische schrijfoefening groeide uit tot een dierbaar manuscript over mijn vier jaar in Zuid-Korea.” De verhalenbundel Kimchi Beach beschrijft op een prachtige poëtische manier het leven van de fotograaf in Zuid-Korea. 
Jeroen Visser, correspondent Korea voor de Volkskrant over de verhalenbundel:“Kimchi Beach is met korte, haast dromerige schetsen van het leven in de elfde economie van de wereld een fascinerend en origineel verslag van hoe kunstenaar en fotograaf Willem van den Hoed probeert te aarden in de Zuid-Koreaanse metropool Seoul." 

Willem van den Hoed is bekend van zijn oeuvre dat grotendeels bestaat uit wonderlijke grootstedelijke landschappen, vaak vanuit hotelkamers vastgelegd. 
Zijn kunstwerken zijn opgenomen in diverse bedrijfscollecties en museale collecties, waaronder Museum Voorlinden.

 

artist talk Willem van den Hoed