De kleine Kunstkritiek

DE.GROEN x mr. Motley

De Kleine Kunstkritiek

Op donderdagavond 13 juni organiseren 

Collectie de Groen

, mister Motley en schrijver Gerda van de Glind een verdiepende avond rondom Motley’s rubriek: de Kleine Kunstkritiek.
In deze rubriek kijken we door de ogen van kinderen naar kunst en schijnen een aantal experts hun licht op de vraag wat kinderen kunnen leren van de kunstwereld. Maar ook andersom: wat kunnen volwassenen leren van de blik van een kind? Tijdens deze avond zoomen we in op de resultaten en zullen kunstenaars Vibeke Mascini en Jan Rothuizen vertellen over de rol van aandachtig beschouwen en verwondering in relatie tot hun werk.

Jan Rothuizen

Kunstenaar Jan Rothuizen (1968) brengt de wereld in kaart in tekeningen en beschrijvingen. Hij trekt door steden, straten en huizen en kijkt om zich heen, op zoek naar visuele details en boeiende verhalen. Alle gevonden elementen probeert hij samen te smelten in één beeld dat een groter verhaal vertelt. Deze avond zal hij vertellen over het beschouwen van de wereld en de hiërarchie waarin we dingen waarnemen.

Vibeke Mascini

Kunstenaar Vibeke Mascini (1989) is geboeid door hoe we als mens grip proberen te krijgen op iets ongrijpbaars. Haar werk begint meestal met een concrete vraag: Hoe zwaar is een walvis? Waar ligt de top van de Mont Blanc? Wanneer verdwijnt een woord uit het woordenboek? Mascini zal deze avond spreken over de rol van verwondering en het waarom der wereldse fenomenen, in relatie tot haar werk.

20.00 - Inloop
20.15 - Inleiding door hoofdredacteur Lieneke Hulshof en schrijver Gerda van de Glind
20.20 - 20.45 Bijdrage Vibeke Mascini
20.45 - 21.00 Pauze
21.00 - 21.20 Bijdrage Jan Rothuizen
21.20 - 21.30 Publieke afsluiting

De kleine Kunstkritiek