De.Groen x IDA

Permutations of Light and Code

Enen en nullen, de kern van de digitale technologie, zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunst en dat geldt in het bijzonder voor de afdeling Interaction Design van ArtEZ. Een afdeling die een belangrijke plaats in de mediakunst aan het verwerven is. Op deze avond stellen Martijn van Boven, mediakunstenaar en hoofd van de afdeling, en Jan-Robert Leegte, eveneens mediakunstenaar en docent aldaar enkele van hun (oud)-studenten aan u voor. In een programma dat uit twee delen bestaat: allereerst voorbeelden van het gebruik van digitale technieken en beeldcultuur in videowerk en vervolgens vormen van digitale kunst en net art met een interactieve insteek.

De avond maakt deel uit van een programma dat op zondag 24 november in Focus Arnhem van start gaat als een festival van de Mediakunst (www.focusarnhem.nl) dit is een samenwerking Museum Arnhem en Focus) . Aanleiding is de publicatie van A Critical History of Media Art in the Netherlands (red. Sanneke Huisman en Marga van Mechelen), het boek beschrijft de geschiedenis na 1985 van de mediakunst in Nederland.
Dit boek is een uitgave van uitgeverij Jap Sam Books, vormgegeven door Mind Design en is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, LIMA en V2_. www.japsambooks.nl

Deze avond zien we werken van :

Videowerk:
Deborah Mora
Eusebi Clotas Jucgla
Jolie van Wijngaarden
Quintie Bessels (afstudeerwerk + iLens)
Florian van Zandwijk (afstudeerwerk + Nokia)

(interactieve) installaties:
Michelle Feelders 
Wessel Boscher
Rosa Poelmans
Sjoerd Mol
Eva van Boxtel
Net Art Ensemble

De.Groen x IDA