Doors are closed All people are gone

Motel Spatie

Motel Spatie bevindt zich in een voormalige openbare bibliotheek uit 1965, in het Winkelcentrum Presikhaaf, gebouwd volgens de CIAM* principes.

Een van deze ideeën was om een nieuwe sociale orde te bouwen, waarin het individu zich weer kon verzoenen met zijn plek in de gemeenschap, een plek die hij verloren had in de moderne stad. De binnen-en buitenruimte van Motel Spatie worden gescheiden met grote ramen en zijn hierdoor sterk met elkaar verbonden.

Motel Spatie (900m2) is gevestigd onderaan een woonflat met de originele neonlichten uit 1965. De CIAM wilde ten aanzien van de stadsontwikkeling primair de drie functies ‘wonen, werken en verpozen’ ordenen.

De middelen hiervoor waren verdeling van de grond, de organisatie van het verkeer en de wetgeving. De maatschappelijke betekenis van het winkelcentrum als ontmoetingsplek maakt het de perfecte locatie voor een zomerlang videoprogramma waar DE.GROEN voor uitgenodigd is.
Van 14 juni tot en met 6 september 2020 tussen 16.00 en 22.00 uur zullen videowerken uit onze collectie op straat vertoond worden: vrij toegankelijk met volop zitplekken, geen inschrijving nodig, iedere dag te bezoeken en gratis parkeerplekken.

* Congrès Internationaux d'Architecture Moderne
(CIAM) was een groot internationaal platform dat in de eerste helft van de 20e eeuw een grote stempel heeft gedrukt op het architectuur-debat.

Met dank aan Machiel Kunst, Rotterdam

Met video werk van :

Sondra Perry
Jeroen Eisinga
Berndnaut Smilde
Thijs Linssen
Gijs Verhoofstad
Sjoerd Knibbeler
Erik Wesselo

Doors are closed All people are gone