Doris Boerman

artisttalk/bookpresentation

Doris Boerman in gesprek met Donna Verheijden

toegang gratis

In de serie sculpturen Plugs, Pores, Walls & Lures reageert beeldend kunstenaar Doris Boerman op „self-design” als een vorm van massa activiteit, gemeenschappelijke identiteit en pseudo-individualiteit in populaire cultuur. Met hoofdhaar, oorbellen, haarelastiekjes, muurpluggen en galeriemuren spreekt de serie over femininiteit als een commercieel geconstrueerde waarde alsook over het normatieve vrouwenlichaam en haar rol in de (kunst)geschiedenis.

Tijdens de eerste presentatie van haar boek met de gelijknamige titel zal Doris Boerman in gesprek gaan met Donna Verheijden. Samen zullen ze de onderwerpen verkennen die de aanleiding zijn geweest voor het ontwikkelen van deze nieuwe serie werken. Aan de hand van video fragmenten, quotes en werk van andere kunstenaars worden referenties vervlochten met een gesprek over het sculpturale werk.

Grafisch ontwerper Akiko Wakabayashi zal tijdens de presentatie aanwezig zijn en zal zich aan het einde in het gesprek mengen en vertellen over het tot stand komen van het ontwerp van het boek.

Voor de publicatie zijn drie begeleidende teksten geschreven door mode onderzoeker Femke de Vries, activist en dichter Joëlle Sambi en beeldend kunstenaar en schrijver Timmy van Zoelen.

Tijdens de presentatie zal ook een deel van de serie sculpturen getoond worden.

 

Het gesprek is in het Engels.

Plugs Pores Lures DBoerman 011
Mock up Cover
text Femke
text Femke 02
Plugs Pores and Lures DBoerman 06 1
PlugsPoresLures DBoerman02 1
Doris Boerman