LIVE STREAM op INSTAGRAM

Liefdevol & Kitisch

Dit event gaat live niet door. Wij streamen het gesprek op ons instagram @collectiedegroen

De performance van Jaap Blonk wordt uitgesteld naar een ander moment.

'Liefdevol en Kritisch'. is opgezet als een estafette waarbij steeds twee kunstenaars met elkaar in gesprek gaan. 

Een denktank/redactie, met als leden de kunstenaars Niek Hendrix, Frank Koolen en Chantal van Lieshout, heeft het concept voor de avonden bedacht en de kunstenaarsduo’s samengesteld die met elkaar in gesprek gaan. Uitgangspunt voor dit gesprek is een eigen kunstwerk dat één van de kunstenaars meeneemt. Vanuit dit werk start het gesprek.   

Het publiek kan op de avond al dan niet ook een oordeel vormen over het werk en krijgt tegelijkertijd via dit werk een inkijk in de gedachtewereld en ideeën van de beide kunstenaars. De kunstenaar die op de bewuste avond een werk heeft meegenomen, komt op de volgende avond terug als gesprekspartner/interviewer van de kunstenaar die op die avond er dan voor het eerst is en een werk meeneemt. 

Zo wordt als het ware het estafettestokje doorgegeven. Iedere kunstenaar is dus twee keer te gast. En in plaats van een estafettestokje, wordt er een logboek aan elkaar doorgegeven, waarin de kunstenaar zijn/haar samenvatting van de avond maakt (d.m.v. een test, een schets etc.). 

De titel ‘Liefdevol en Kritisch’ geeft aan dat er ruimte is voor wrijving en wederzijds schurende opvattingen, maar altijd met respect. De setting is intiem en open, als in een huiskamer. 

Er zijn meer ingrediënten die de avond inhoud geven. Zo zal er iedere avond een performer zijn die de avond afsluit en is er een speciale cocktail waarmee we de avond beginnen. Ook wordt er van iedere avond een korte videocompilatie gemaakt door Koen Kievits. En wordt de avond altijd afgesloten met een korte performance/optreden van circa 10 minuten. Bovendien is er altijd een Master of Ceremony (MC) die zijn of haar eigen toon kan zetten.

Performance door Jaap Blonk

Performance door Jaap Blonk

Roy Villevoye & Ide André