SETUP 03

DE.GROEN X MUSEUM ARNHEM

Museum Arnhem en Collectie de Groen presenteren SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM. De privéverzameling van hedendaagse beeldende kunst van DE.GROEN wordt gecombineerd met werken uit de collectie van het museum. Soms navolgbaar maar vaak ook puur intuïtief worden relaties gezocht tussen werken uit beide collecties. Ieder werk staat natuurlijk op zichzelf, maar wie goed kijkt ziet dat de werken soms op onverwachte wijze een zekere verwantschap tonen. Een rondleiding door DE.GROEN is een kleine ontdekkingsreis waarin de werken uit het museum en de privécollectie met elkaar in gesprek gaan.
  
Net zoals we door onze eigen collectie  lopen en werken selecteren voor de SETUP zijn we samen met Mirjam Westen opzoek gegaan in de grote collectie van het museum.
Marjolein de Groen: “In onze verzameling bevindt zich bijvoorbeeld de wolk van Berndnaut Smilde. Het is interessant om zijn ‘Nimbus DE.GROEN’ (2017)  tegenover het werk van Helma Pantus uit de museumcollectie te hangen. Het werk heet ‘Vogels’, maar ik zie een laag hangende wolk. Ik ben benieuwd hoe deze wolk een relatie aangaat met die van Berndnaut Smilde. Het is verrassend om het werk van Janine van Oene naast 2 oude werken van Ad Gerritsen te zien , en zo hebben we nog meer werken uit de museumcollectie gecombineerd met onze verzameling.”
 

SETUP 03