Sonsbeek 20>24

begane grond en kluis

Wij zijn trotse partner van Sonsbeek 20>24 , en kijken nieuwsgierig uit naar de tentoonstelling die bij ons te zien zal zijn.

Met op de begane grond werk van Omer Wasim, Ndidi Dike en Libita Sibungu, in de kluis werk van Laure Prouvost. Op het achterterrein bouwt Anne Duk Hee Jordan een installatie.

 

Het concept waarmee Bonaventure Ndikung en zijn team van co-curatoren, bestaande uit Antonia Alampi, Amal Alhaag, Aude Mgba,Vincent van Velsen en Zippora Elders, aan de slag zijn gegaan heeft als titel meegekregen Force Times Distance – On Labour and its Sonic Ecologies. Aan de hand van de thema’s arbeid en het sonische (geluid, muziek, oral history) wil Ndikung feit en fictie over Arnhem en de regio in verband brengen met verhalen wereldwijd. Met een keur aan nationale en internationale kunstenaars, denkers én zeker ook publiek wordt betekenis gegeven aan lokale en mondiale verschuivingen op het terrein van politiek, economie en technologie. Door kritisch naar het verleden te kijken en te luisteren naar alternatieve geschiedenissen en aspecten van gender, identiteit, ras en diaspora, onderzoekt sonsbeek20→24 en de betrokken kunstenaars modellen voor de samenleving van de toekomst.De 12e editie van sonsbeek20→24 - die aanvankelijk gepland stond voor zomer 2020 - zal plaatsvinden van vanaf begin juni en doorlopen tot ver in de zomer van 2021. Ook zijn we zeer verheugd met twee nieuwe: het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht. Met deze nieuwe partners breidt sonsbeek20→24 niet alleen uit naar het noorden, via Nationaal Park Hoge Veluwe naar het Kröller-Müller Museum, maar wordt er ook een duurzame verbinding met de rest van Nederland gelegd.

Met deze nieuwe samenwerkingen bouwt sonsbeek20→24 aan een nieuw format, dat zowel in tijd als ruimte wordt uitgerekt. Het zwaartepunt van de tentoonstelling ligt traditioneel (sinds 1949) in Park Sonsbeek in Arnhem. In 2021 zal Museum Arnhem zichtbaar zijn op verschillende locaties en wordt ook werk getoond in de 15e eeuwse Eusebiuskerk, bij de private Collectie De Groen en cultuurcentrum Rozet. De kunstroute loopt vanaf Park Sonsbeek via Park Zypendaal naar Buitenplaats Koningsweg, waar een samenwerking wordt aangegaan met Machinery of Me en Atelier Freiraum. Via Nationaal Park de Hoge Veluwe eindigt de route in het Kröller-Müller Museum waar onder meer drie monumentale werken worden geïnstalleerd in de beeldentuin. 

Laure Prouvost

Ndidi Dike

Libitu Sibungu

Omer Wasim

Anne Duk Hee Jordan

Sonsbeek 20>24