Uitnacht 2021

Heel veel Kunst in huis

We hebben de Wentelteefjes te gast in de bar en onze tuin ! PlaatsMaken laat ExtraPlaats zien in ons Atrium, Theatergroep Echo doet performances op het achterterrein en wij geven weer 2 rondleidingen!

21 uur                      rondleiding 1  door privécollectie    maximaal10 personen

22 uur                      rondleiding 2  door privécollectie    maximaal10 personen

18-22 uur                 PIZZA in de achtertuin

18- 24 uur                De Wentelteefjes in Bar DE.GROEN en achtertuin

18 -23 uur                PlaatsMaken met ExtraPlaats in het ATRIUM

10 - 24 uur               Theatergroep ECHO op het achterterrein met Eindland

In het centrale atrium geeft DE.GROEN ruimte aan PlaatsMaken

Plaatsmaken presenteert bij Collectie DE.GROEN werk van Lysandre Begijn, Martine Johanna, Wouter Venema en Guido Nieuwendijk, naar aanleiding van het verschijnen van het magazine ExtraPlaats.

ExtraPlaats is het resultaat van een samenwerking met Knust (Extrapool), de stencilwerkplaats in Nijmegen. In het magazine is werk opgenomen van tien kunstenaars die in hun ontwerp riso en zeefdruk hebben gecombineerd. Dit zijn Koos Breen, Ruth van Beek, Lysandre Begijn, Wouter Venema, Guido Nieuwendijk, Lasse Wandschneider, Martine Johanna, Alex Walker, Masha Krasnova-Shabaeva en Qiaoyi Shi.

Met dit terugkerend project benadrukt Plaatsmaken het belang van regionale samenwerking. De fantastische kwaliteiten en mogelijkheden van ‘echt’ drukwerk worden door het magazine op handzaam formaat (A3) gepresenteerd. 

ExtraPlaats wordt op verschillende plekken gepresenteerd deze zomer. Bij Plaatsmaken is van 22 juli tot en met 17 september een groepstentoonstelling te zien van alle tien deelnemers, waarin zij Extra Werk tonen. Op 30 juli wordt het magazine bij Extrapool gelanceerd. Uiteraard is ook het magazine te zien en te koop. 

18- 24 uur  Wentelteefjes in Bar DE.GROEN en achtertuin

Te Gast bij DE.GROEN:De Wentelteefjes 

Bij ‘Te Gast bij DE.GROEN’ geven we ruim baan aan kunstenaars, instellingen, curatoren waar DE.GROEN van houdt. De gasten bepalen de inhoud van de avond. Het doel is elkaars netwerk te gebruiken en inhoudelijk te inspireren en informeren.

Kunstenaarscollectief Wentelteefjes duikt tijdens De Arnhemse Uitnacht op bij DE.GROEN. Een zwoele zomeravond vol kunst, performances en versgebakken pizza. Na het heetste moment van de dag, beginnen we de avond rustig onder het genot van een cocktail met de allerlaatste ontwikkeling uit wellness-land: de 'Wellness Sunlounger' van Peer Vink. Door de geur van basilicum, tomaat en gesmolten kaas begint je maag te knorren, je loopt richting de pizza oven en ziet in de verte een groot sculptuur. Het werk: 'Red Herring' van Irene de Boer doet je verwonderen naar de tussenvorm van natuur, cultuur en het kunstmatige. Wanneer je vervolgens dorstig en op zoek naar een drankje naar binnen loopt vind je daar glasgeblazen objecten, LoFI video's en een elektroakoestische soundscape. Dit is de audiovisuele installatie van Pierre Estourgie en Jeroen Glas die is ontstaan in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombouts. Tegen het eind van de avond, wanneer de zon onder is en de mensen licht aangeschoten zijn, verzameld iedereen zich plots aan de andere kant van het terrein. Er klinkt dreunende muziek, er wordt gedanst en bijna spontaan ontstaat de spelshow: 'RAVESAFER' van Timnotsimon. 

 

10 - 24 uur Theatergroep ECHO op het achterterrein/Bartokplein met Eindland

Theatergroep ECHO strijkt neer op het Bartokplein waar ze bij Collectie DE.GROEN een programma neer zullen zetten i.h.k.v. EINDLAND; een absurdistische, post-apocalyptische voorstelling die van 8 t/m 19 september in samenwerking met Hoogte80 Festival vertoond gaat worden bij de ASM Haven in Arnhem.

Over EINDLAND

Het verhaal van EINDLAND gaat over twee toekomstige primitievelingen die leven bij het afvoerputje van de wereld. Al boerend en scheldend duiken ze daar de verroeste resten van een beschaafde wereld op. De resten van deze beschaving die de wezens nooit gekend hebben roepen vragen op… 

Tijdens de Arnhemse Uitnacht kan jij als bezoeker deze toekomstige primitievelingen helpen met het verzamelen van spullen uit deze zo “beschaafde” wereld. En dan vooral spullen waar jij, net als de wezens waarschijnlijk vragen bij zult hebben. Vragen als ‘Wat is hier eigenlijk het nut van!?’ en ‘Waarom heb ik ooit gedacht dat ik dit nodig had!?’. De wezens zullen geconfronteerd worden met de spullen, en er waarschijnlijk maar weinig van kunnen maken. Wat ze wel kunnen doen is de spullen op hun karakteristieke -zeer verfijnde- wijze iets ‘compacter’ maken, zodat kunstenaar Petra Bouwens (Studio Strapats) er wél iets mee kan.

Petra zal gedurende de hele avond van alle gecollecteerde troep een kunstwerk creëren. Het eindresultaat zal tijdens de voorstellingen in september te zien zijn, en op zaterdag 18 september zal het daar zelfs verloot gaan worden aan een gelukkige bezoeker! 

20.00 - 20.15 uur performance post-apocalyptische wezens

21.00 - 21.15 uur performance post-apocalyptische wezens

22.00 - 22.15 uur performance post-apocalyptische wezens

22.00 - 23.15 uur performance post-apocalyptische wezens

Doorlopend: mogelijkheid tot inleveren resten uit beschaafde wereld + creatie kunstwerk door Petra Bouwens

Uitnacht 2021