de groen even een echt museum
Nimbus DeGroen kl 1

onze collectie is open

vanaf 17 juli 2020 zet collectie DE.GROEN de deuren echt helemaal open.
Vanaf die dag is Collectie DE.GROEN geopend op vrijdag, zaterdag en zondag  van 14 tot 16.30 uur.
U kunt vrij rondlopen door onze collectie in de zalen en kamers op de eerste en tweede verdieping.

Tijdens uw bezoek  zijn de verzamelaars/kunstenaars Peter Jordaan en Marjolein de Groen aanwezig.
Tijdens dit bezoek zijn mondkapjes verplicht. Indien nodig kunt u voor 50 cent een wegwerpmondkapje bij ons kopen.

Vanuit het atrium leiden het trappenhuis en de lift naar de privé-vertrekken op de eerste verdieping. Met een persoonlijke gesprek laten we de collectie graag zien. Dit is het hart van Collectie de Groen. Hoge ruimtes, lange gangen, grote vertrekken en kleine kabinetten zijn bijzonder geschikt om de kunst in privé-sfeer tentoon te stellen.
Op deze verdieping is er ook een mooi zicht op de lichtkoepel.
Reserveer hieronder een moment om zeker te zijn van een plek. U kunt zich ook terplekke aanmelden (entree 8 euro)
 

nog tot 15 november te zien:  SETUP.04 


 

reserveer hier een tijdsslot voor een bezoek

vr za zo 14-17 uur

Entree               8 euro volwassenen
                        5 euro ArtEZ studenten en onder de 18 jaar 
                        museumjaarkaart is hier niet geldig

Uitleg reserveren:  U klikt eerst naar de juiste maand, u zoekt naar de juiste datum en de tijd die u graag wilt reserveren. Klik op een wit blokje (de rode zijn bezet) u kunt daarna uw naam opgeven en met hoeveel personen u wilt komen.
Als u in het blok van 15 uur heeft gereserveerdkunt u tot en met 15.30 uur naar boven. Denk u eraan dat de collectie om 16.30 sluit en het gebouw om 17 uur.

Aanmelden

Aantal personen (max. 10 personen)
bezet beschikbaar


Begin september 2019 gaat DE.GROEN open met SETUP.04 met veel nieuw werk in de collectie. Het afgelopen jaar hebben we een aantal mooie werken kunnen toevoegen aan de collectie.
In onze nieuwe rondleidingen zullen we ze met veel plezier en een zekere trots aan jullie laten zien.
Bijvoorbeeld de film 'Nightfall van Jeroen Eisinga '. Deze film die ongeveer een uur duurt kan in zijn geheel bekeken worden in onze nieuwe videoruimte. Eisinga heeft in de afgelopen 20 jaar een aantal filmische juwelen en juweeltjes gemaakt. 'Nightfall' is zijn laatste film. 
De Rotterdamse kunstenaar van Duitse afkomst Johannes Langkamp heeft in opdracht van DE.GROEN een site specific werk gemaakt. Een in alle eenvoud traag voortbewegend werk.
Naast deze werken hebben we meer goeds aan onze collectie toegevoegd. Een nieuw fijn schilderij van Ide André. Een knikkerbaan van Chantal van Lieshout. Puffy Bags van Willem de Haan. Een stukje maan, mars en aarde van de Belgische Julien de Fauw. Van Thijs Linssen hebben we sinds kort het werk 'Eternal Sunset' een real-time computer simulatatie. Een epoxy-werk en een autoruit van Arash Fakhim en het prachtige maar dramatische werk ‘Flip Flops’, een kleine verzameling afgedragen teenslippers, van de in Berlijn woonachtige Hester Oerlemans. 

Grote verandering in SETUP.04 is de permanente videoruimte. Deze professioneel ingerichte ruimte biedt de mogelijkheid om video’s uit de collectie volledig tot hun recht te laten komen. De video’s zijn alleen aan het slot van een rondleiding te zien.
Rede genoeg om nu alvast een rondleiding te reserveren.Loading...